Wat is er in de buurt te doen

Zoutelande

Zoutelande is een gezellige badplaats in Zeeland met brede en hoge duinen. Het strand is als één van de weinige stranden in Nederland gelegen naar het Zuiden, waardoor er veel zon is. Het strand, ook wel ‘de Zeeuwse Rivièra’ genoemd, is ecologisch, schoon en veilig en heeft de blauwe vlag ontvangen. Meteen achter de duinen liggen de terrasjes, winkels en restaurants. Er zijn veel leuke bezienswaardigheden in de omgeving. In de zomermaanden zijn er verschillende evenementen en markten (op dinsdagen).

In de directe omgeving zijn er mooie fietstochten en wandelingen te maken. Het gebied binnen en tussen de duinen en het strand is een prachtig natuurgebied, met pittoreske dorpjes, boerderijen, velden en smalle polderwegen.

De bekendste steden en dorpen in de omgeving zijn Middelburg, Vlissingen, Veere, Domburg en Oostkapelle.

Middelburg

Middelburg is de hoofdstad van zeeland. De voornaamste bezienswaardigheden zijn de Abdij, de lange Jan (90,5 hoog) en het oude gotische stadhuis. Middelburg heeft een gezellig winkelcentrum. Een rondvaart over de Middelburgse water is een echte aanrader en is een perfecte manier om de stad comfortabel te verkennen.

Vlissingen

Vlissingen heeft een brede en lange promenade waar je kunt genieten van het uitzicht op de Westerschelde met zijn inkomende en uitgaande schepen.

Veere

Veere is een klein Middeleeuws dorp met prachtige forten, monumenten en een jachthaven gelegen aan het Veerse meer wat een schitterend watersportgebied is.

Domburg

De smalstad Domburg ligt aan de Walcherse kust. De plaats heeft een lange geschiedenis als badplaats maar ook als kunstenaarskolonie. Een gezonde lucht met een bijzonder licht trekt als sinds jaar en dag veel mensen naar deze plek.

Oostkapelle

Het dorp grenst aan twee natuurgebieden, De Manteling en Oranjezon. De Manteling van Walcheren is een natuurgebied van zo’n 740 hectare groot. Het bestaat uit oude buitenplaatsen, bossen, duinen, lanen en slingerpaden. Natuurgebied Oranjezon bestaat voornamelijk uit duingebied met struwelen, loofbos en naaldbos.

Foto's van de omgeving